menu
Word Lid
Vlaams Belang stelt kandidatenlijst en programma Bilzen-Hoeselt voor

Vandaag stelde Vlaams Belang Bilzen-Hoeselt haar kandidatenlijst en verkiezingsprogramma voor. 

Op 13 oktober trekt de partij met een volledige lijst van 35 kandidaten naar de kiezer. "Als volkspartij zijn we bijzonder fier te kunnen uitpakken met een lijst die alle lagen van de bevolking vertegenwoordigt", zegt trotse lijsttrekker Annick Ponthier. 

De lijst is een mix van ervaring en nieuw talent. Van de 35 kandidaten zijn er 14 Hoeselaren. 4 daarvan wonen al enkele jaren in Bilzen, en zij vormen op die manier een mooie vertegenwoordiging voor de toekomstige fusiestad Bilzen-Hoeselt. 

"Onze lijst telt 2 zorgkundigen, 4 frisse twintigers, 4 zelfstandigen, 2 volksvertegenwoordigers en 1 voormalig volksvertegenwoordiger" aldus Ponthier "evenals kandidaten wiens wortels niet in Vlaanderen liggen. Dit geeft dat we een lijst kunnen aanbieden met diverse profielen."

"Onze ploeg is klaar voor beleidsdeelname en wil dus meebesturen. Laat daar geen misverstand over bestaan. Als kandidaat-burgemeester wil ik me hiervoor inzetten. Het is dan ook heel belangrijk dat we zo groot mogelijk worden. Lokale verkiezingen zijn anders dan nationale verkiezingen, dus we pinnen ons niet vast op een percentage, maar het is wel belangrijk om te weten dat onze partij bij de afgelopen nationale verkiezingen de grootste partij was, en dit zowel in Bilzen als in Hoeselt, met gemiddeld 27%", aldus Annick Ponthier. 

Met een uitgewerkt lokaal verkiezingsprogramma gaat het Vlaams Belang de verkiezingsstrijd aan. 

"Wat ons bijzonder maakt?", vraagt Ponthier. "Dat is de duidelijkheid die wij bieden. Vele andere partijen trekken naar de kiezer onder een andere naam. Dat is een zwaktebod en ideologie is hierbij niet meer van tel. Wie voor de liberalen wil kiezen, krijgt er de socialisten gratis bij. het Vlaams Belang doet hier niet aan mee. Wij schenken klare wijn. De kiezer weet wat hij aan ons heeft, wat wij bieden en waar wij voor staan." 

"Zo maken we van Bilzen-Hoeselt een stad die leefbaar en veilig is, en waar we ons thuis blijven voelen.", zo stelt Ponthier. 

    ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF