menu
Word Lid
Gemeenteraad buitenspel gezet in coronadossier.

Op 13 maart deed het Vlaams Belang concrete voorstellen om de effecten van de coronacrisis wat draaglijker te maken voor de Bilzenaar (zie link).https://bilzen.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/coronacrisis-lokale-maatregelen-nodig-dringend

Een agendapunt op de gemeenteraad van 7 april ‘20 met als titel ‘goedkeuring compensatiemogelijkheden ikv. Coronavirus’ deed vermoeden dat het stadsbestuur verdere concrete maatregelen zou voorstellen ter zake.

Niets was echter minder waar.

In het agendapunt zelf was van concrete maatregelen in de verste verte geen sprake.

In plaats van samen na te denken over constructieve voorstellen, vraagt het schepencollege in de besluiten dat de gemeenteraad alle beslissingen inzake compensaties i.h.k.v. de coronacrisis uitbesteedt aan de uitvoerende macht, het schepencollege dus..

Op haar beurt moet de gemeenteraad dan maar tevreden zijn met een rapportering. Wanneer die rapportering zal plaatsvinden, dat weet niemand.

De Vlaams Belang fractie oordeelt dat deze gang van zaken een pure aanfluiting is van het democratische controlerecht van de gemeenteraad.

Uiteraard zal het Vlaams Belang goede maatregelen steunen, en aantonen dat er in ons een constructieve partner kan gevonden worden.
Het algemeen belang in deze moet primeren.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF