menu
Word Lid
Asielcentrum Grote-Spouwen: vragen blijven talrijker dan antwoorden!

Op de gemeenteraad van 4 februari 2020 vroeg het Vlaams Belang aan het Schepencollege een stand van zaken in het hele dossier omtrent het aangekondigde opvangcentrum voor asielzoekers in Grote-Spouwen (Bilzen).

De aankondiging kon vanaf dag 1 op weinig draagvlak rekenen onder de bevolking van Grote-Spouwen, die het inwonersaantal van hun kleine en hechte dorpsgemeenschap in 1 klap met 10% zag toenemen.

De brandstichting die er enige tijd later in het gebouw gebeurde maakte de zaken zo mogelijk nog ingewikkelder en onoverzichtelijker.

De stad Bilzen stelde zich burgerlijke partij om inzage te kunnen krijgen in het hele strafdossier en op die manier kans te maken op een terugvordering van geleden schade.

Omdat wij vinden dat transparantie hoog in het vaandel moet worden gedragen – en zeker in dit dossier! – vroegen wij dat de raadsleden op systematische wijze worden ingelicht over nieuwe ontwikkelingen in het dossier én dat de raadsleden ten gepaste tijde op hun beurt inzagerecht krijgen in het strafdossier.

De reactie van burgemeester Sauwens liet niets aan de verbeelding over: “Wij leggen volledige transparantie aan de dag en hebben niets te verbergen. We vragen wel een afwijzing van dit voorstel.”

De meerderheidspartijen Beter Bilzen en Trots op Bilzen stemden vervolgens het Vlaams Belang-voorstel weg.

We kunnen hieruit helaas concluderen dat de zogenaamde transparantie niet meer of minder is dan loze praatjes om de mensen van Grote-Spouwen en Bilzen een rad voor de ogen te draaien.

Wij nemen er node akte van maar het Vlaams Belang zal blijven aandringen op het verstrekken van informatie. In het belang van de Bilzenaar. Altijd en overal.

Annick Ponthier

Fractieleider Vlaams Belang Bilzen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF